Om Dreams
Berätta mer om Ålandsbanken!

Vilka är vår partner Ålandsbanken?

Caroline Ehrning avatar
Written by Caroline Ehrning
Updated over a week ago

På Dreams tycker vi att man ska göra det man är bäst på. Vi lägger vår kraft på att skapa så bra och fina digitala spartjänster som möjligt och för att kunna hjälpa våra användare att spara behöver vi samarbeta med en bank som kan ta hand om de sparade pengarna. I början av 2015 tecknade därför Dreams och Ålandsbanken ett samarbetsavtal där Ålandsbanken ser till att Dreams-användarnas pengar förvaras tryggt genom Dreamssparkontot med insättningsgaranti. Från och med hösten 2017 kan Dreams-användare också spara i Dreamsfonden som Ålandsbankens fondbolag sköter. I Ålandsbanken har Dreams en partner som är stabil, långsiktig och som delar Dreams syn på hållbarhet - både inom ekonomi och miljö. Dreams och Ålandsbanken är helt fristående från varandra och det finns inte några ägarkopplingar mellan bolagen.

Anrika Ålandsbanken grundades år 1919 på Åland. Huvudkontoret ligger än idag i Mariehamn och med det som utgångspunkt, har expansionen fortsatt under åren. 1982 öppnades kontor i Helsingfors och Ålandsbanken blev den första finländska bank någonsin som kunde erbjuda tjänsten Private Banking.

Ålandsbanken var den enda finska bank som under 1990-talet klarade sig ur bankkrisen utan bankstöd, vilket ledde till att flertalet nya kontor kunde öppnas. När banken började fundera på vidare expansion utomlands, kändes Sverige som ett naturligt val och etableringen skedde 2009. Idag finns svenska kontor i både Stockholm, Göteborg och Malmö.

I början av 2015 valde Ålandsbanken att skriva in ytterligare ett kapitel i sin historia, Dreams. Dreams och Ålandsbanken fann varandra i det kulturella - det måste finnas andra sätt, än det traditionella stelbenta, att hantera bankärenden. Dreams grundtanke var redan då, och kommer alltid vara, att hjälpa våra kunder att nå sina mål. Ålandsbanken ville vara med på den resan. Tanken kommer aldrig vara att tjäna stora pengar på dyra konsumentkrediter, utan vårt fokus är ständigt nöjda och glada kunder. Att förverkliga drömmar, och göra skillnad i vardagen för den vanliga spararen.

Vad innebär samarbetet med Ålandsbanken?

Tack vare Dreams samarbete med Ålandsbanken omfattas dina pengar av samma säkerhet och juridiska trygghet som hos din vanliga bank. När du skapar ett användarkonto, öppnar du samtidigt ett konto i Ålandsbanken vilket blir ditt Dreamskonto. Till Dreamskontot kopplar du ditt vanliga lönekonto för att kunna börja spara pengar. Dreams hanterar ditt konto och dina överföringar baserat på Ålandsbankens banklicens och organisation för sk. regelefterlevnad.

Vi sköter allt det praktiska, du behöver bara spara och fokusera på drömmarna!