All Collections
Sverige
Vanliga frågor
Hur lång tid tar transaktioner?
Hur lång tid tar transaktioner?

Normalt 2-3 bankdagar med autogiro

Michelle avatar
Written by Michelle
Updated over a week ago

Sparande
Vi använder oss av autogiro vilket innebär att det tar 2-3 bankdagar för pengar att dras från ditt lönekonto och sedan landa på Dreamskontot. 

För mer ordning och reda i kontoutdraget så samlas alla transaktioner ihop och dras tillsammans vid midnatt - oavsett hur många sparhack eller aktiva överföringar du har.
Dessa går tillsammans som en samlad förfrågan till hembanken som kan neka eller godkänna summan mot saldot på ditt bankkonto. Godkänns förfrågan kan pengarna skickas till autogirocentralen och hämtas där upp av våra system och du har vanligtvis pengarna på Dreamskontot omkring en bankdag från det att de drogs från din bank.

Medan pengarna håller på att överföras så står dem som På väg in i appen och syns endast i grön text under det totala saldot. När de väl har landat på Dreamskontot så räknas helt enkelt totalsaldot du ser på förstasidan upp med motsvarande summa.

Nyligen blivit kund hos oss?
Då kan det utöver detta ta 1-7 bankdagar extra då din bank ska godkänna autogirokopplingen först. Om du sparar innan dess kommer dock allt loggas i appen, vilket innebär att du kan se exakt vilka transaktioner som är på gång och sparas så fort ditt konto blivit kopplat. 


Uttag
Vill du istället göra ett uttag från ditt drömkonto och föra tillbaka pengarna till lönekontot, så landar pengarna normalt inom 1-2 bankdagar. Och gör du uttaget på morgonen av en bankdag är det till och med vanligt att pengarna landar redan senare samma dag. Är det en försäljning av fondandelar som du gör så tar det vanligtvis omkring 7 bankdagar.

The transaction from your account to your Dreams-account takes around 2-3 bank-days. While the transfer is being made the transaction will be seen in the app as pending.

Did this answer your question?