Registrering
Hur öppnar jag ett Dreamskonto?

Kom igång med ditt egna Dreamskonto. Inga papper, bara BankID!

Michelle avatar
Written by Michelle
Updated over a week ago

Det tar endast några minuter att komma igång med Dreams, du följer bara instruktionerna som du får direkt i appen!

När du laddat ner appen så klicka på "Bli en ny användare" och därefter "Skapa konto manuellt" eller "Skapa med Facebook", båda går hur bra som helst!

Du fyller i förnamn, efternamn, e-post, hemland (för att öppna antingen svenskt eller norskt Dreamskonto) och telefonnummer, som blir ditt användarnamn. Du kommer att få ett sms skickat till det nummer som du anger med en smskod, fyll i koden. I Android finns alternativet för att fylla i automatiskt. Skulle du i ett senare skede var utloggad från appen loggar du in igen med ditt mobilnummer och BankID.Det finns inget lösenord, bara BankID om du kopplat det till din användare, annars sms-kod.

Du loggas in och ser en grön "Kom igång"/"Börja spara"-knapp, klicka här så påbörjas registreringen och du får koppla både ditt BankID och ange ditt bankkonto. Du behöver inte skriva under några papper, utan allt sker direkt i appen, du skriver under autogiromedgivande och användaravtal (ett för Dreams och ett för sparkontot hos Ålandsbanken) direkt i appen, där du också och ta del av all nödvändig information.

Du kopplar ditt vanliga lönekonto till Dreams, som är ditt privata och inte delat med någon och som du har möjligheten att koppla autogiro till. Hör med din hembank om du är osäker på vilket konto som är ditt privata med tillgång till autogiro. När kontot kopplats ska det verifieras, vilket kan ta upp emot 7 bankdagar.

När du kopplat ditt BankID och bankkonto så kan du komma igång med sparandet! Antingen kan du skapa en dröm först eller välja sparhacks (som är hur du kommer spara) först. Gå till Drömmar eller Spara i nederkant av hemskärmen för att komma igång. Du godkänner sparandet du aktiverar med hjälp av pinkod eller bankID.

_______________

Vet du inte vilken PIN-kod du har? Klicka här

Strular registreringen? Klicka här för att veta om du kan använda Dreams.

Behöver du hjälp kan du kontakta oss såhär.

Proceduren tar ca tre minuter och när du är klar bekräftar du enkelt dina val via BankID.

Klart! Ett steg närmare drömmarna! ✨