Från och med augusti 2022 bestämde vi, på Dreams varje år att donera minst 1% av våra totala intäkter till certifierade ideella organisationer via 1% for the Planet. Som medlem i 1% for the Planet-nätverket räknar Dreams med att donera över 1 miljon kronor årligen.

Vad är 1% for the planet?

1% for the Planet är en icke vinstdrivande organisation som grundades i USA 2002 av bland annat Yvon Chouinard, som också står bakom det miljömedvetna klädmärket Patagonia.

Målet för 1% for the Planet är att stoppa greenwashing och istället få företag att ta konkreta steg för att stötta planeten. Bland annat ska alla anslutna bolag varje år donera minst 1% av sina intäkter till certifierade ideella organisationer världen runt.

Sedan starten har över 5000 medlemmar donerat mer än 350 miljoner dollar, pengar som använts bland annat för att minska plastförorening, skydda vilda djur och bekämpa skövlingen av regnskogen.

Vi kommer varje år välja organisationer vars arbete vårt hjärta klappar lite extra för just nu och du kommer få vara med och rösta på den eller de du helst vill att pengarna ska gå till. Detta innebär inga nya kostnader för dig som kund, genom att bara fortsätta använda Dreams kommer du vara med och spela en viktig roll i arbetet för en friskare planet. Tänk så mycket gott ditt sparande kommer göra – för dig, och för klimatet.

Hur du röstar och mer om 1% for the Planet kan du läsa om här.

Did this answer your question?