1% for the Planet
Michelle avatar
Written by Michelle
Updated over a week ago

Från och med augusti 2022, när Dreams blev medlemmar i 1% for the Planet, har vi åtagit oss att donera minst 1% av vår totala omsättning till certifierade ideella organisationer via kämpar för klimatet. Som medlemmar i 1% for the Planet räknar vi med att donera över 1 miljon kronor årligen till utvalda klimatändamål.

Vad är 1% for the Planet?
1% for the Planet är en icke vinstdrivande organisation som grundades i USA 2002 av bland annat Yvon Chouinard, som också står bakom det miljömedvetna klädmärket Patagonia.

Målet för 1% for the Planet är att stoppa greenwashing och istället få företag att ta konkreta steg för att stötta planeten. Bland annat ska alla medlemsbolag i nätverket varje år donera minst 1% av sina intäkter till certifierade ideella organisationer världen runt som jobbar för att bidra till FN’s 12 hållbarhetsmål. Sedan starten har över 5000 medlemsbolag donerat mer än 350 miljoner dollar - pengar som använts bland annat för att minska plastförorening, öka jämställdhet, skydda vilda djur och bekämpa skövlingen av regnskogen.

Vi kommer varje år välja organisationer vars arbete vårt hjärta klappar lite extra för just nu och du kommer få vara med och rösta på den eller de du helst vill att pengarna ska gå till. Donationsbeloppet fördelas sen procentuellt efter hur Dreams kunder röstat så din röst gör skillnad.

Detta innebär inga nya kostnader för dig som kund. Bara genom att fortsätta använda Dreams kommer du vara med och spela en viktig roll i arbetet för en friskare planet. Tänk så mycket gott ditt sparande kommer göra – för dig, och för klimatet!Hur röstningen sker och mer om 1% for the Planet kan du läsa här.

Did this answer your question?