All Collections
Sverige
Sparränta
Får jag någon sparränta?
Får jag någon sparränta?
Caroline Ehrning avatar
Written by Caroline Ehrning
Updated over a week ago

I dagsläget erbjuder Dreams ingen sparränta. Den årliga räntan på 0,1% som tidigare betalades ut till dig som kund, doneras från 1 september 2022 istället till en miljöorganisation. Dreams beslutar från år till år vilken organisation pengarna doneras till. Donationen sker i slutet av året och då kommuniceras självfallet både organisation och totalsumma.

Dreams dubblar dessutom insättningen så att vi totalt donerar 0,2% baserat på ditt årliga sparbelopp. Donationen kostar ingenting extra för dig som kund. Vill du ge dina pengar chans att växa, kan du självfallet slå på fondsparande i dina drömmar.

Historiskt sett är fonder ett effektivt sätt för pengar att växa. Men att fonden har gått bra tidigare är inte en garanti för att den går bra i framtiden. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar du har satt in. Att fondspara innebär en viss risk, men i gengäld finns även möjligheten att pengarna kan öka i värde.

Dreams är stolt medlem i 1% for the planet, vilket innebär att vi varje år donerar minst 1% av våra totala intäkter till certifierade miljöorganisationer.

Did this answer your question?