Registrering
Hur ser säkerheten i appen ut?

Säkerhet är vår främsta prio!

Updated over a week ago

Du kan känna dig helt trygg! Säkerheten är vår främsta prio på Dreams. Därför ser vi till att dina pengar är lika trygga hos oss som hos din vanliga bank.

Våra säkerhetssystem uppfyller samma krav som andra svenska banker och all information skyddas av stark kryptering för att ytterligare försvåra för dataintrång. De flesta banker använder ett lager skydd när de hanterar känslig data, hos Dreams så dubblar vi skyddslagret och skyddar all data som skickas, tas emot och lagras med två lager kryptering, både symmetrisk och asymmetrisk. Datasäkerheten är väldigt stark på Dreams.

Samarbetet med Ålandsbanken ger en säker bankinfrastruktur. När du registrerar dig öppnas automatiskt ett konto i ditt namn hos vår bankpartner Ålandsbanken. Dina pengar skyddas av statlig insättningsgaranti vilket innebär att du får tillbaka dina pengar, upp till ett värde motsv 100 000 € om Ålandsbanken skulle gå i konkurs. Går Dreams i konkurs påverkas inte dina pengar på något sätt (eftersom de ligger hos Ålandsbanken), och liksom alla andra svenska banker lyder vi även under banksekretesslagen.

För våra överföringar mellan ditt bankkonto som du kopplat till ditt Dreamskonto förlitar vi oss på autogiro och dina pengar kan inte flyttas till något annat konto, insättningar till Dreams tar vanligtvis 2-3 bankdagar och uttag från Dreams tar vanligtvis 1-2 bankdagar. Vi har ingen insyn i kontot du kopplar till oss och har inte möjligheten att göra överföringar utan att du själv bestämmer att du vill spara.

Du har 100% kontroll över när, hur mycket och hur ofta du för över pengar och när som helst har du också möjlighet att flytta pengarna tillbaka till ditt ursprungliga konto.

Om du klickar på drömmen, kan du själv se alla transaktioner du gjort och där också styra om du tex vill stoppa något sparhack. Du kan också klicka på "Hantera transaktioner" i hemvyn för att se din detaljerade transaktionshistorik.

Du kan föra över hela, eller delar av, summan på ditt drömkonto tillbaka till lönekontot precis när du vill. Görs detta under bankdag, har du i normala fall tillbaka pengarna inom 24 timmar.

Vi hoppas att du ska känna dig helt trygg med Dreams!

safety, safe, säkerhet, säkert.