Hur avslutar jag en fonddröm?

Sälj dina fondandelar först, sedan gör du om din dröm.

Updated over a week ago

Om man vill avsluta sin fonddröm tar det lite längre tid än en vanlig dröm. Det är för att försäljningen av fondanddelarna gör att det tar upp emot 7 bankdagar innan pengarna är tillbaka på bankkontot.

Det första du bör göra är att stänga av alla aktiva sparhack så att inget mer sparas och investeras. Därefter plockar man ut de pengar som inte än har investerats (de hittar du genom att klicka på din drömbild, sen den mörkblå knappen "Se ditt fondspar" > scrolla ner längst ner > "Ta ut pengar".

Sen är det dags att sälja fondandelarna. Det gör du inne i samma meny, "Se ditt fondspar" där du klickar på "Sälj fondanddelar" och väljer alla andelar.

När allt detta är gjort och samtliga pengar har landat på ditt bankkonto kan du klicka tillbaka till "Se ditt fondspar", scrolla längst ner och klicka på "Gör om till sparkontodröm". Du kan nu antingen "Ge upp drömmen" via drömmens inställningar eller spara vidare som vanligt utan att investera, det väljer du helt själv!

Vill du bara ändra din dröm till en spardröm? Såhär gör du!